Despre noi

Povestea noastră

Istoria începe în anul 1920, odată cu Războiul turco-armean, ce s-a desfășurat între 24 septembrie – 2 decembrie și a rezultat cu victoria decisivă a turcilor, Armenia fiind obligată să cedeze mai mult de jumătate din teritoriul primit prin Tratatul de la Sevres.

Din cauza presiunilor războiului, mulți civili au părăsit marile orașe pentru a se stabiliza în alte părți ale lumii. Printre aceștia, se numără și o familie de comercianți ce fuge din Erevan – Capitala Armeniei, pentru a migra către Austria.

În drumul lor, ajung în București în anul 1924, unde se indrăgostesc de frumușețea locurilor  și unde decid să se și stabilească.

În anul 1929, se deschide prima prăvălie (băcănie) sub numele ei de “Trei Cămile”.

În perioada Comunistă, odata cu Legea Naționalizării din anul 1948, prin care statul prelua toate întreprinderile și societățile de orice fel, clădirea a trecut in proprietatea ascestuia pana în anul 1986, când în locul prăvăliei se dezvoltă un centru de pâine.

În anul 1990, moștenitorii comerciantului armean redobândesc clădirea și încearcă să dezvolte o mica afacere – un mic restaurant de cartier păstrând numele initial de “Trei Cămile”.

Încet, a devenit unul dintre cele mai cunoscute restaurant din București, cu producție proprie.

Odată cu criza economică din anul 2008, restaurantul începe să aibe un declin.

În anul 2017, restaurantul a fost preluat de o familie din București, ce reușește să-l readucă la gloria de altădată prin renovarea, modernizarea și repunerea în valoare a acestuia.

În prezent, restaurantul este într-o continua dezvoltare, unde se organizeaza și desfășoară o multitudine de evenimente, atmosfera fiind perfecta pentru relaxare si voie bună!

Atmosfera intimă, servirea impecabilă și prospețimea ingredientelor atent alese oferă un plus de rafinament Restaurantului Trei Cămile. Te așteptăm cu drag.
CONTACT INFO
Blv. Pieptănari nr.43, București, lângă Unitatea de Pompieri
Luni - Sâmbătă
11:00-23:00
Duminică
12:00-23:00

Copyright @ 2020 Trei Camile.ro made by Tone